Het theateratelier voor kinderen met autisme (9 tot 14 jaar) van Ingrid Dullens legt het accent op creatief spel. Met elkaar en onder begeleiding van Ingrid leren de kinderen door middel van improvisatietechnieken hun eigen verhalen en ervaringen vorm te geven.

De individuele groei en de veilige plek in de groep staan in deze workshop centraal en maken van dit atelier elke zaterdagvoormiddag een feest.

Ingrid Dullens studeerde als podiumkunstenaar af aan Studio Herman Teirlinck en als dramadocent aan de Toneelacademie van Maastricht. Aan het UCLL volgde ze het Postgraduaat Autisme. Theater ziet zij als een krachtig middel om het potentieel aan sociaal bewustzijn en sociale vaardigheden vorm te geven. Haar atelier biedt dan ook een veilige omgeving om die mogelijkheden te ervaren en ermee aan de slag te gaan en ondertussen toch te werken aan een artistiek resultaat.

Deze lessen zijn geschikt voor kinderen met autisme die gemiddeld tot
hoogbegaafd zijn, dus niet voor kinderen die zwakbegaafd of verstandelijk beperkt zijn. De vorm van autisme is niet belangrijk.
Maximum aantal 8 kinderen, minimum 6.

Prijs: 87,50 euro –
Tien zaterdagvoormiddagen, van 10u tot 11.30u
Cultuurcentrum Casino, Varenstraat 22A, 3530 Houthalen-Helchteren
(feestzaal of parketzaal 4)
Data: 1, 8, 15, 22 december 2018 – 12, 19, 26 januari –
9, 16 februari en 2 maart 2019